Passer til 5-6 personer Så lang tid tar det: 4 timer Hvor vanskelig er det å få til: Middels
Boeuf Bourguignon
Ingredienser

Sånn her mekker du boeuf bourguignon:

Forberedelser Begynn med å rense kjøttet grundig og del det i grove biter. Krydre kjøttbitene generøst med salt og nykvernet pepper, og vend dem deretter i hvetemel. Dette trinnet er viktig både for smaken og for å gi sausen fin konsistens. Brun kjøttet i porsjoner i varm panne med smør til det får en fin stekeskorpe, og legg det til side. Deretter stekes baconterninger sprø og gylne. Ta vare på baconfettet i gryten - det gir fantastisk smak!

Grønnsaker og basis I samme gryte tilbereder du grønnsakene: Surr løk, gulrot og hvitløk til de er myke. Tilsett så rødvin og la det koke opp. Når vinen har fått koke litt ned, har du i oksekraft, timian, og hele sjalottløk. Legg kjøtt og bacon tilbake i gryten. La det hele småkoke under lokk på lav varme i omkring 3-4 timer.

Finale Mot slutten av koketiden stekes sopp gyllen i smør med litt salt og pepper. Vend soppen inn i gryteretten. Juster smaken med salt, pepper og eventuelt en klype sukker til du oppnår den perfekte balansen.

Servering Denne klassiske franske gryteretten kommer best til sin rett med en kremete potetmos ved siden av.

Publisert: 16.12.2024