Butterdeigwraps med asparges og spekeskinke

Sånn her mekker du butterdeigwraps med asparges og spekeskinke:
1. Forberedelser:
• Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
2. Forbered aspargesen:
• Kok opp vann i en stor kjele.
• Legg renskåret asparges i det kokende vannet.
• Kok aspargesen i 3 minutter.
• Ta aspargesen ut av vannet og legg dem på et kjøkkenhåndkle for å tørke.
3. Rull spekeskinke:
• Ta to asparges og rull en skive spekeskinke rundt dem. Gjenta med resten av aspargesen.
4. Forbered butterdeigen:
• Kjevle ut butterdeigen til den er veldig tynn.
• Del butterdeigen i ca. 6 kvadratiske ruter.
5. Smør på pesto:
• Smør et tynt lag pesto på hver av butterdeigsrutene.
6. Legg på asparges:
• Legg asparges rullet med spekeskinke oppå hver rute med pesto.
7. Tilsett ost og brett:
• Strø revet ost over aspargesen.
• Brett hjørnene av butterdeigsrutene over hverandre, slik at de dekker noe av aspargesen og skinken.


8. Pensle og stek:
• Pensle de brettede butterdeigsrutene med litt melk.
• Legg de ferdige rutene på et stekebrett dekket med bakepapir.
• Stek i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter, eller til butterdeigen er gyllenbrun og sprø.
9. Servering:
• Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i et par minutter før servering.
Publisert: 30.6.2024
Ingredienser
Alt du trenger
- Butterdeig: 1 pakke
- Asparges: 1 null
- spekeskinke: 100 g
- Pesto
- Revet ost: 150 g
- salt
- pepper