Passer til 2-3 personer Så lang tid tar det: 1 timer Hvor vanskelig er det å få til: Enkelt Tid i ovnen: 15 minutter 220 °C
Butterdeigwraps med asparges og spekeskinke
Ingredienser

Sånn her mekker du butterdeigwraps med asparges og spekeskinke:

1. Forberedelser:

• Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

2. Forbered aspargesen:

• Kok opp vann i en stor kjele.

• Legg renskåret asparges i det kokende vannet.

• Kok aspargesen i 3 minutter.

• Ta aspargesen ut av vannet og legg dem på et kjøkkenhåndkle for å tørke.

3. Rull spekeskinke:

• Ta to asparges og rull en skive spekeskinke rundt dem. Gjenta med resten av aspargesen.

4. Forbered butterdeigen:

• Kjevle ut butterdeigen til den er veldig tynn.

• Del butterdeigen i ca. 6 kvadratiske ruter.

5. Smør på pesto:

• Smør et tynt lag pesto på hver av butterdeigsrutene.

6. Legg på asparges:

• Legg asparges rullet med spekeskinke oppå hver rute med pesto.

7. Tilsett ost og brett:

• Strø revet ost over aspargesen.

• Brett hjørnene av butterdeigsrutene over hverandre, slik at de dekker noe av aspargesen og skinken.

8. Pensle og stek:

• Pensle de brettede butterdeigsrutene med litt melk.

• Legg de ferdige rutene på et stekebrett dekket med bakepapir.

• Stek i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter, eller til butterdeigen er gyllenbrun og sprø.

9. Servering:

• Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i et par minutter før servering.

Publisert: 30.6.2024