Focaccia

Sånn her mekker du focaccia:
Bland sammen det tørre. Ha en ts salt sammen med det tørre. Varm opp vann og olje til 37 grader. Ha litt og litt oppi med det tørre til du får en deig. Elt deigen sammen til det blir en myk og glatt deig. La den heve til dobbel størrelse.
Sett ovnen på 200 grader. Gni olje i bunnen og i kantene på en illfastform. Krydre bunnen med salt og pepper. Ha deigen oppi den illfaste formen uten å elte den først. Bruk fingrene og lag et mønster av hull. Dytt oliven lett nedi deigen. Krydre deigen med salt og pepper, og dryss litt olivenolje over deigen. Dryss deigen med rosmarin.
Ha i ovnen i 30-35 minutter
Publisert: 5.7.2024
Ingredienser
Alt du trenger
- Hvetemel: 500 g
- Semulegryn: 1 ss
- Tørrgjær : 1/2 pakke
- Vann: 3,2 dl
- Olivenolje: 0,5 dl
- Sorte oliven: 10 stk (delt i to)
- Rosmarin
- Flaksalt