Helsteikt ytrefilet av svin med kremet sommerkål og kantareller

Sånn her mekker du helsteikt ytrefilet av svin med kremet sommerkål og kantareller:
Brun fileten godt på alle sider i en stekepanne med smør. Overfør deretter fileten til en ildfast form, og sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten. Plasser formen i en forvarmet ovn på 125 °C, og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Se anbefalt steiketemperatur fra helsemyndighetene. Dette tar ca. 30-45 minutter. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer i det.
Når kjøttet nærmer seg riktig temperatur kan du begynne med kantarellene. Steik de først til vannet er vekke og så tilsetter du litt smør eller olje og freser de til de får litt stekeskorpe. Krydre raust med salt og pepper. Sett de så til side.
Mens kjøttet hviler, varm opp pannen med 1 spiseskje smør og tilsett sommerkålen sammen med en god klype salt. La sommerkålen surre i noen minutter til den har falt sammen.
Hell i fløten og kok opp. Senk deretter varmen og la pannen småkoke til fløten har redusert litt. Hell gjerne over litt av stekesjyen. Rør inn persille, kantareller og smak til med sitronsaft og salt.
Skjær kjøttet i skiver og legg dem på stuingen.
Server med ovnstekte poteter.
Publisert: 6.8.2024
Ingredienser
alt du trenger
- Svin ytrefilet: 500 g
- sommerkål: 1/2 stk (snittet i fine strimler)
- kantareller: 300 g (revet i passe store biter)
- smør: 2 ss
- Kremfløte: 3 dl
- Sitron: 1/2 stk (saften)
- bladpersille: 2 ss (finhakket)
- salt
- pepper