
De beste oppskriftene!
Oppdag oppskriftene i vår samling og finn inspirasjon til ditt neste måltid.
Oppdag oppskriftene i vår samling og finn inspirasjon til ditt neste måltid.
Det første du kan gjøre er å gjøre klar en springform. Finn frem kakeform som er 20 cm i diameter, men om du kun har en som er større så bruker du den. Kle bunnen med bakepapir.
Forvarm ovnen til 180 grader.
I en liten blender kan du kjøre sammen kjeksen og smeltet smør til det ligner sand. Hvis du ikke har en liten blender kan du putte kjeksen i en pose og slå løs med en kjevle så kjeksen blir finsmulet. Bland kjeksen så med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i bunnen på formen og trykk kjeksen utover så du får et jevnt lag. Stek i 7 minutter. Avkjøl.
Fyll en stor skål med 1 liter kaldt vann og legg gelatinplatene i. La de ligge i vannet mens du gjør resten.
Kok opp bringebær og jordbær, sukker og sitronsaft. La småkoke helt til bærene er tint og most. Bruk gjerne en stavmikser til å mose bærene til en puree. Trekk kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme pureen. Sil av bringebærfrøene og la pureen avkjøle seg til romtemperatur. Pisk kremfløte, gresk yoghurt og vaniljesukker til en myk krem. Rør kremen inn i pureen og hell den i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer eller helst natten over.
Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret langs kanten.
Pynt kaken med friske bringebær og gjerne noen stemorsblomster. Husk å oppbevar kaken kaldt til den skal serveres, den tåler ikke så godt å stå lenge i romtemperatur.
Publisert: 28.2.2024