Jordbær og bringebærmousse-kake

Sånn her mekker du jordbær og bringebærmousse-kake:
Det første du kan gjøre er å gjøre klar en springform. Finn frem kakeform som er 20 cm i diameter, men om du kun har en som er større så bruker du den. Kle bunnen med bakepapir.
Forvarm ovnen til 180 grader.
I en liten blender kan du kjøre sammen kjeksen og smeltet smør til det ligner sand. Hvis du ikke har en liten blender kan du putte kjeksen i en pose og slå løs med en kjevle så kjeksen blir finsmulet. Bland kjeksen så med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i bunnen på formen og trykk kjeksen utover så du får et jevnt lag. Stek i 7 minutter. Avkjøl.
Fyll en stor skål med 1 liter kaldt vann og legg gelatinplatene i. La de ligge i vannet mens du gjør resten.
Kok opp bringebær og jordbær, sukker og sitronsaft. La småkoke helt til bærene er tint og most. Bruk gjerne en stavmikser til å mose bærene til en puree. Trekk kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme pureen. Sil av bringebærfrøene og la pureen avkjøle seg til romtemperatur. Pisk kremfløte, gresk yoghurt og vaniljesukker til en myk krem. Rør kremen inn i pureen og hell den i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer eller helst natten over.
Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret langs kanten.
Pynt kaken med friske bringebær og gjerne noen stemorsblomster. Husk å oppbevar kaken kaldt til den skal serveres, den tåler ikke så godt å stå lenge i romtemperatur.
Publisert: 28.2.2024
Ingredienser
Kjeksbunn
- Bixit sjokoladekjeks: 125 g
- smør: 50 g (smeltet smør)
JORDBÆR OG BRINGEBÆRMOUSSE
- Frosne jordbær: 250 g (tinte)
- Frosne bringebær: 250 g (tinte)
- Sukker: 125 g
- Sitronsaft: 2 ss
- Gelantinplater: 8 stk
- Kremfløte: 5 dl
- Gresk yoghurt: 200 g
- Vaniljesukker: 3 ts.