Kyllingsalat med saftig kylling, paprika, feta og tomat

Sånn her mekker du kyllingsalat med saftig kylling, paprika, feta og tomat:
Forberedelser
- Forvarm stekeovnen til 175°C med over- og undervarme.
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper.
Tilberedning av kylling
- Varm litt smør eller olje i en stekepanne.
- Stek kyllingfiletene til de har en fin stekeskorpe på begge sider.
- Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen.
- Ovnsstek kyllingen på midterste rille til kjernetemperaturen når 67°C (ca. 15 minutter).
- La kyllingen hvile i minst 10 minutter. Kjernetemperaturen vil stige til ca. 69°C.
- Skjær den avkjølte eller lune kyllingen i passende biter.
Tilberedning av tilbehør
- Grill paprika (eller bruk ferdig grillet paprika).
- Rist valnøttene i en tørr stekepanne til de er lett gylne og skallet begynner å løsne.
- Grovhakk nøttene.
Sammensetting av salaten
- Skjær opp alle salatingredisensene og ha dem i en stor salatbolle.
- Tilsett kylling, oliven og nøtter.
Dressing og servering
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Juster smaken til en fin balanse mellom syrlig, salt og søtt.
- Hell dressingen over salaten og vend forsiktig.
- Smuldre fetaost over salaten rett før servering.
Tips
- Du kan også steke kyllingen ferdig i stekepannen eller bruke ferdig grillet kylling.
- Ferdig grillet paprika på glass kan brukes, eller bruk rå paprika om ønskelig.

Publisert: 8.10.2024
Ingredienser
Salaten
- Kyllingfilet: 2 stk
- hjertesalat: 2 stk (finsnittet)
- Cherrytomater: 200 g (delt i 2)
- grillet paprika: 1 stk (i strimler )
- agurk: 1/2 stk (i skiver)
- valnøtter: 1 håndfull (hakket)
- Fetaost: 150 g (smuldret i mindre biter)
vinaigrette
- Extra virgin olivenolje: 4 ss
- rødvinseddik: 3 ss
- honning: 2 ts (flytende (bruk sukker hvis du ikke har))
- hvitløksfedd: 1 stk (revet)
- salt
- pepper