Kok kjøttet Legg lammekjøttet i en stor gryte, hell over kaldt vann og kok opp. Skum av, senk varmen og la kjøttet småkoke under lokk i ca. 2,5 -3 timer til det er mørt.
Sil kraften Ta kjøttet ut av gryta og sil kokevannet. Mål opp ca. 6 dl av kraften – det blir grunnlaget for sausen.
Kok grønnsakene Skrell og del gulrot, persillerot, sellerirot, løk og purreløk i jevne biter. Kok dem møre i kraften i ca. 10–15 minutter.
Lag sausen Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og la det surre i et par minutter uten å bli brunt. Spe gradvis med den varme kraften mens du visper, til du får en jevn og passe tykk saus.
Smak til Rør inn seterrømme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Sett sammen retten Ha kjøtt og grønnsaker i sausen, varm opp alt på svak varme, og rør inn finhakket dill rett før servering.
Servering Server lammefrikasséen rykende varm med kokte poteter eller potetmos ved siden av.