Pannekaker

Sånn her mekker du pannekaker:
1. Bland mel og salt i en bolle.
2. Tilsett ca. halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.
3. Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles noe før du tilsetter det i røren.
4. Tilsett resten av melken gradvis, og rør deretter inn eggene til røren blir jevn og tynn.
5. La pannekakerøren svelle i minst 20 minutter før steking. Dette er viktig for et godt resultat.
6. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle røren i pannen, slik at den dekker bunnen jevnt. For å fordele røren jevnt kan du dreie på stekepannen.
7. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1-2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på andre siden.
8. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre på en tallerken for å holde dem varme.
9. Server med syltetøy eller annet godt

Publisert: 7.7.2024
Ingredienser
Alt du trenger
- Hvetemel: 3 dl
- salt: 1/2 ts
- Melk: 6 dl
- smør: 3 ss (smeltet)
- Egg: 3 stk