Passer til 2 personer Så lang tid tar det: 30 minutter Hvor vanskelig er det å få til: Enkelt Tid i ovnen: 12 minutter 220 °C
Sprøstekt kylling med frisk ruccolasalat
Ingredienser

Sånn her mekker du sprøstekt kylling med frisk ruccolasalat:

Enkel rett som ikke krever all verdens av ingredienser eller tid!

1. Forvarm ovnen til 220°C med varmluft (om du ikke har varmluft, går det fint). Spray eller drypp litt olje på et stort bakebrett.

2. Legg kyllingbrystene mellom to lag plastfolie og bank dem flate med den flate siden av en kjøtthammer (eller noe tungt) til kyllingen er ca. 0,6 cm tykk. Krydre med salt og pepper på begge sider, og sett til side.

3. Gjør klar din paneringsstasjon: Ha melet, pako og vispet egg i hver sin store talleren med kant.

4. Dekk begge sider av hvert kyllingbryst med mel, deretter egg, og til slutt i panko blandingen (press brødsmulene godt på med fingrene). Plasser kyllingen på det smurte bakebrettet.

5. Spray kyllingen med olivenolje og stek på varmluft i 12-15 minutter, til kjernetemperaturen når 74°C (om du ikke bruker varmluft, må du steke litt lenger).

6. Mens kyllingen steker, bland ruccola, cherrytomater og parmesan i en bolle. Dress med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper etter smak.

7. Server kyllingen med salaten på toppen, og nyt!

Publisert: 9.8.2024