Stekt kyllingbryst med kremet sommerkål og kantareller

Sånn her mekker du stekt kyllingbryst med kremet sommerkål og kantareller:
Denne oppskriften er veldig inspirert av sultne gutter sin oppskrift på kyllingbryst med sommerkål. Se oppskriften deres her.
Forvarm ovnen til 180 grader, med både over- og undervarme.
Begynn med å steike kantarellene. Steik de først til vannet er vekke og så tilsetter du litt smør eller olje og freser de til de får litt stekeskorpe. Krydre raust med salt og pepper. Sett de så til side.
Tørk av kyllingskinnet med kjøkkenpapir og dryss over litt salt og pepper.
Varm opp olje i en stekepanne, og legg kyllingbrystene i pannen med skinnsiden ned. Stek dem på middels varme uten å røre, til skinnet er gyllent. Snu deretter brystene og tilsett 1 spiseskje smør, hvitløk, og urter. Stek i et par minutter mens du øser smøret over brystene.
Legg kyllingbrystene i en ildfast form og hell over stekesjyen. Sett formen i ovnen og stek videre til kjernetemperaturen på kyllingen når 65 grader, noe som tar ca 10-12 minutter, avhengig av størrelsen. La kyllingbrystene hvile på kjøkkenbenken etter steking.
Mens kyllingen hviler, varm opp pannen med 1 spiseskje smør og tilsett sommerkålen sammen med en god klype salt. La sommerkålen surre i noen minutter til den har falt sammen.
Hell i fløten og kok opp. Senk deretter varmen og la pannen småkoke til fløten har redusert litt. Hell gjerne over litt av stekesjyen. Rør inn persille, kantareller og smak til med sitronsaft og salt.
Skjær kyllingbrystene i skiver og legg dem på stuingen.
Publisert: 4.8.2024
Ingredienser
alt du trenger
- Kyllingfilet: 2 stk (helst med skinnet på)
- kantareller: 200 g (renset og delt i mindre biter)
- sommerkål: 1/2 stk (finhakket)
- smør: 2 ss
- Kremfløte: 3 dl
- Sitron: 1/2 stk (saften)
- bladpersille: 2 ss (finhakket)
- salt
- pepper