Tomatsuppe

Sånn her mekker du tomatsuppe:
Ha olivenolje eller en annen nøytral matolje i en gryte og fres løken på middels varme, til den er blank og myk, men uten at den tar farge. Mot slutten tilsetter du hvitløk og chili, og lar det surre med. Mengden chili og hvitløk regulerer du etter smak og behag.
Tilsett tomatpureèn og la det surre med et par minutter. Jeg benyttet
her Muttis purè laget av soltørkede tomater, men du kan eventuelt
erstatte det med en vanlig tomatpurè.
Tilsett de hermetiske tomatene, knus dem lett med en stekespade eller lignende, og gi suppen et oppkok. Tilsett deretter kraften og kok opp igjen. Har du ikke kraft tilgjengelig kan du fint benytte
buljongterninger eller fond utblandet i vann. Det er her viktig å smake
seg frem til du får ønsket smak på suppen din. Tomatsmaken skal være
dominerende, og kraften skal gi ytterligere smak. Tilsett eventuelt litt
sukker dersom du ønsker litt mer sødme på suppen din.
La suppen småkoke til tomatene er møre og fine. Det tar ca 15-20
minutter dersom du benytter hele tomater. Benytter du hakkede tomater
kan koketiden gjerne reduseres til ca 10. minutter hvis du har det
travelt eller er veldig sulten. Kjør suppen med en stavmikser eller
lignende, til du får en jevn suppe. Tilsett eventuelt mer vann eller
kraft hvis du synes suppen blir for tykk. Smak til med nykvernet sort
pepper og salt.
Publisert: 3.7.2024
Ingredienser
Alt du trenger
- Løk: 1 stk (finhakket)
- hvitløksfedd: 2 stk (finhakket eller presset)
- Chilli: 1/2 stk (finhakket)
- tomatpure: 2 ss
- hakkede hermetiske tomater: 2 stk
- Kyllingkraft: 7,5 dl
- Egg: 2 ss (delt på langs)
- salt
- pepper