Grove pizzaboller med pesto, skinke og ost

Sånn her mekker du grove pizzaboller med pesto, skinke og ost:
1. Smelt smøret, tilsett melk, og varm blandingen til ca. 37 °C. Rør inn gjær, salt og sukker/honning.
2. Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin, og tilsett havremel. Deretter tilsetter du litt og litt speltmel/hvetemel til du får en glatt og smidig deig. Hvis du trenger mer mel, tilsetter du det. La deigen eltes i 5-10 minutter. Dekk til deigen, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
3. Del deigen i to, og kjevle ut til to rektangler (det er enklere å håndtere enn én stor). Smør på pesto, legg over spekeskinke og ost, og brett sammen. Skjær opp i biter, legg dem på to stekebrett med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 1 time.
4. Pensle overflaten med egg eller vann, og strø over valmuefrø. Stek midt i ovnen på 200 grader til de er gyllenbrune, 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Publisert: 22.9.2024
Ingredienser
Deig
- Rugmel: 400 g
- Hvetemel: 450 g
- Tørrgjær : 1 pakke
- salt: 1 ts
- Melk: 6 dl
- smør: 100 g
Fyll
- skinke: 300 g (pakke med kuttet skinke)
- Revet ost: 500 g
- Pesto: 200 g