Passer til 5-6 personer Så lang tid tar det: 45 minutter Hvor vanskelig er det å få til: Enkelt Tid i ovnen: 15 minutter 225 °C
Eplekakemuffins
Ingredienser

Sånn her mekker du eplekakemuffins:

Forberedelser:

  • Forvarm ovnen til 225°C.
  • Sett papirformer i et muffinsbrett. Dette gir muffinsene den fineste fasongen og lar deg lage store, fulle muffins. Hvis du ikke har muffinsbrett, bruk doble papirformer, men fyll dem bare halvfulle.

Lag røren:

  • Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem.
  • Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
  • Sikt sammen de tørre ingrediensene i en separat bolle.
  • Bland de tørre ingrediensene inn i smørkremen vekselsvis med melk. Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Fyll formene:

  • Fordel røren i papirformene til de er ca. 2/3 fulle. Hvis du bruker doble papirformer uten brett, fyll bare til 1/2.

Forbered topping:

  • Skrell og rens eple, og del den i terninger.
  • Trykk noen eplebåter ned i hver muffins.
  • Strø over med kanel og sukker.

Steking:

  • Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Merk at mindre muffins i doble papirformer kan trenge noe kortere steketid.

Avkjøling:

  • La muffinsene avkjøle seg i noen minutter før du forsiktig hvelver dem ut av muffinsbrettet.

Oppbevaring:

  • Disse eplemuffinsene egner seg godt til frysing.

Publisert: 19.10.2024