Eplekakemuffins

Sånn her mekker du eplekakemuffins:
Forberedelser:
- Forvarm ovnen til 225°C.
- Sett papirformer i et muffinsbrett. Dette gir muffinsene den fineste fasongen og lar deg lage store, fulle muffins. Hvis du ikke har muffinsbrett, bruk doble papirformer, men fyll dem bare halvfulle.
Lag røren:
- Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem.
- Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Sikt sammen de tørre ingrediensene i en separat bolle.
- Bland de tørre ingrediensene inn i smørkremen vekselsvis med melk. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
Fyll formene:
- Fordel røren i papirformene til de er ca. 2/3 fulle. Hvis du bruker doble papirformer uten brett, fyll bare til 1/2.
Forbered topping:
- Skrell og rens eple, og del den i terninger.
- Trykk noen eplebåter ned i hver muffins.
- Strø over med kanel og sukker.
Steking:
- Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Merk at mindre muffins i doble papirformer kan trenge noe kortere steketid.
Avkjøling:
- La muffinsene avkjøle seg i noen minutter før du forsiktig hvelver dem ut av muffinsbrettet.
Oppbevaring:
- Disse eplemuffinsene egner seg godt til frysing.

Publisert: 19.10.2024
Ingredienser
Røre
- smør: 125 g
- Sukker: 2 dl
- Egg: 2 stk
- Vaniljesukker: 2 ts
- bakepulver: 2 ts
- Hvetemel: 4.5 dl
- Melk: 1.5 dl
Topping
- Eple: 1 stk ((stort eple))
- kanel
- Sukker